GuruAnimale.com

Gândaci de sfeclă de purici

Sfecla purice fotografie

gândaci de sfeclă de purici (Ordinul Coleoptera, familia Chrysomelidae). Pagube și sfeclă de zahăr, rubarbă, spanac și alte culturi. Cele mai comune specii, cum ar fi de Sud (Chaetocnema breviuscula Fald.) Și hrișcă comună sau (Chaetocnema concinna Marsch.).
Gândacii lungime mică 1,4-2,3 mm, negru, cu un luciu metalic. Elitrele larg cu caneluri scufundate. puricilor sfeclă ordinară are o forma rotunjită a corpului, iar puricele de sud - ou. Larvă crema reală umbră cu cap maro, dimensiunea de 1,5-2,2 mm. Adulții hibernează în stratul superficial al solului sau sub reziduuri de plante, pot zbura din câmpurile din pădure sau tufiș de buruieni.

La începutul primăverii, la o temperatură de 8-9 ° C începe ieșire cărăbuși overwintered. Inițial ele se hrănesc cu buruieni ale familiei Chenopodiaceae și Polygonaceae, iar apoi migrează în câmpurile de sfeclă de zahăr. Gândacii mânca departe răni pe cotiledoane și frunze adevărate, care mai târziu transformat în prin găuri. La daune puternice plante tinere pot muri. La elaborarea măsurilor de luptă trebuie să se țină seama de faptul că în vreme tulbure, în primăvara și purici gândacii se hrănesc cu puțin rău de la ei ușor, în vreme caldă și uscată nocivității lor este crescut de mai multe ori. După puterea suplimentară care dureaza 1-1,5 luni, femelele depun ouă în sol la o adâncime de 3-6 cm. Dezvoltarea embrionară durează 10-14 zile. Larvele de pe humus și rădăcini fine de sfecla pentru 30-80 de zile, iar apoi se pupă în sol la o adâncime de 10-15 cm la sfârșitul lunii iulie -. La începutul lunii august a apărut o nouă generație de gândaci. Ele se hrănesc cu frunze de buruieni și de sfeclă de 1-2 săptămâni, fără a provoca nici un rău, și după hibernare. Generarea de un an.Măsuri de control. semănatul târziu în sol bine pregătit, suferă mai puțin de daune cărăbuși purici. Este necesar de a distruge buruienile în purici de sfeclă, care (în special familia Chenopodiaceae și Polygonaceae) hranei pentru animale și de a reproduce în timpul sezonului de creștere. În timpul germinare 3 perechi de frunze de plante se efectuează inspecția probelor de rând PO20 8-12 cm, în cazul în care se constată decât 1 beetle 1 plantă la însămânțare convențională și 1-2 Gândacul la semănat exact, este nevoie de un tratament insecticid (cerere) . Se recomandă ca limita de răsaduri de sfeclă de prelucrare în lupta împotriva gândaci, pe măsură ce încep să colonizeze culturile de margini.

Sfecla purice fotografie

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu