GuruAnimale.com

Dăunătorilor din cartofi

Dăunătorii de cartofi și controlul lor: Video

Gândacului de Colorado fotografie

In acest articol va voi spune despre dăunătorii de cartofi și modalități de combatere a dăunătorilor de cartofi.

Și astfel, pentru a începe cu vorbi despre sol și toate celebrul dăunătorul de cartofi.

Gândacul de Colorado al cartofului (Leptinotarsa ​​decemlineata Say.)

Adulții hibernează în sol, în special în domeniile în care sunt cultivate cartofi. Prin urmare, este deosebit de mult după ierni blânde. În mod semnificativ mai puține Gândacul în zonele în care se practică rotația culturilor.

Femelele depun număr mare de ouă - până la 500-800 de bucăți pe sezon. Pereții sunt dispuse pe partea inferioară a foii ca pete portocaliu deschis sau culoare galbenă cu un diametru de 5-6 mm, fiecare dintre acestea sunt 20-30 ouă. După 1-2 săptămâni (în funcție de temperatură) apar larve din ou. Ei începe imediat să mănânce în mod activ cartofi. În cazul în care Bush cartofi depune 20-30 larve, ei sunt capabili de a distruge rapid toate frunzele de pe plantă. stadiul larvar durează 16 până la 34 zile, în funcție de starea vremii. La temperaturi sub 11 ° C, dezvoltare larvară nu se produce. larvele mature părăsesc sol la o adâncime de 15-18 cm la pupă, iar după 6-15 zile se transforma in gândacilor. Aceasta este a doua generație după 13-16 zile poate pune din nou ouă. În zona neagră-sol și regiunile de sud a două generații de gândacul se dezvolta într-un sezon, în banda de mijloc - de obicei, o generație.
Gândacul Colorado a fost un subiect dificil de controlat. Biocontrol folosind prădătorii și paraziții au dovedit ineficiente: gândacii au fost uciși, dar după ce a fost mâncat de cele mai multe frunze. Sa dovedit obiecte eficiente biocontrol toxine numai producători - Bacillus turingiensis bacterie și streptomicete toxine care ucid beetle la primul contact.

Toxin gena Bacillus turingiensis bacterii a fost inserat în genomul de cartof. Un astfel de cartof modificat genetic până gândac rezistă. Cu toate acestea, deja au existat rapoarte despre apariția liniilor de gândac, capabil de a trăi pe un cartofi modificat. Prin urmare, putem presupune că, odată cu începerea cultivării în masă a soiurilor modificate apar și se multiplică gândacii de linie pot mânca cartofi.

Controlul chimic este cel mai eficient mecanism de combatere a gândacului. Cu toate acestea, bug-ul se adaptează rapid la insecticide utilizate. Prin urmare, nu pentru tratarea plantelor cu același medicament de mai multe ori pentru a evita apariția unor linii rezistente.

În lumea reală lupta împotriva gândacului vine în jos pentru a distruge toate căile posibile de gândaci adulți și larve lor și cuiburi de ouă. La începutul verii, gandacilor ies din sol și să caute răsaduri de cartofi. În această perioadă, este necesar să se colecteze gândacii din tufișuri și distruge. Puteți încerca să le ademeni la primanki- tuberculilor de cartofi sau coji de cartofi, situate în apropiere parcelele cu cartofi. De asemenea, practica „culturi“ momeală soiuri timpurii de cartofi, plantarea acestora timp de 10-14 zile înainte de plantare masa principală. Eliberat din overwintering gândaci găsi aterizare, începe să mănânce plante și își depun ouăle pe ele. După apariția gândacilor momeală culturile tratate cu insecticide.În cazul în care larve este mic, este mai ușor să colecteze și să distrugă, în cazul în care o mulțime - este necesar să se ocupe de produse chimice. Instalațiile de prelucrare începe, de obicei, atunci când plantele sunt plantate mai mult de 15 larve tinere pe plantă. Pentru primul tratament este mai bine să utilizeze insecticide sistemice (de exemplu, Akhtar sau regent) - oferă protecție timp de 14-20 zile. Tratamentul ulterior trebuie să fie agenți de contact care ucide gândacii și larve de pe suprafața frunzelor. Dar nu uitați că, după tratamentul cu substanțe chimice tuberculi nu poate avea 21 de zile. În acest timp, medicamentul este descompus în componente inofensive în plantă. Pentru a proteja soiurile timpurii, destinate consumului uman, imediat după formarea tuberculilor ar trebui să fie sigure pentru agenții biologici uz uman sau pentru a colecta și distruge gândacii de mână.

Lista de medicamente utilizate împotriva gândacului de Colorado al cartofului.

preparare
Doza per mp
Numărul de tratamente

Video: Colorado de cartofi dăunătorilor gândacului

Agravertin20 ml.1-3 (interval - 7-10 zile)
Akhtar0,6 ml.1
Arriva, Tsitkor, Tsimbush, Sherpa1,5 ml2
Bankole2,5 g2
Decis2 ml2
scânteieTabelul 1.2
karate2 ml1
Kinmiks2,5 ml.2
Mospilan0,3 g1
regent6 ml.2
sonet2 ml.1
Sumi - alfa2,5 ml2
Fastak1 ml.1
fitoverm5 ml.1-3 (interviu. 20 zile)
Fosbetsid30 ml.2
furie1,5 ml.2

 nematode

Nematodul de aur

Pe teritoriul rus se răspândește în principal nematodelor de aur. In locurile de recoltare infectate este redus cu 20-90%, în funcție de cantitatea de parazit. prejudiciile rădăcinile plantelor. Când plantele infestate puternic atrofiere și dezvoltarea atrofiere aspectul, frunzele inferioare se îngălbenesc și se usucă, rădăcinile sunt fibroase. Tuberculii sunt mici sau absente. Cu leziuni slabe ale plantelor bolnave pot fi găsite doar atunci când săpat și inspecția din rădăcini sau tuberculi, în cazul în care puteți vedea o mulțime de formațiuni sferice albe, galbene sau brune - nematozilor cu chisturi. Chisturile diametru de aproximativ 1 mm. Tot ciclul de viață al nematodelor biologic durează 60 de zile, în condițiile noastre, oferă doar o singură generație. Prin urmare, în creștere în mod eficient soiurile timpurii la recoltare, după 50-55 de zile de la plantare, la fel ca în acest caz, nu are timp să treacă ciclul de viață al nematodelor. Dăunătorul iernează în sol în chisturi, care păstrează capacitatea de a trăi mai mult de 10 ani. Distribuit nematodul tuberculilor, sol, unelte, containere, vehicule, apă, vânt. tuberculii de semințe achiziționate trebuie spălate cu o perie sub jet de apă, nu adăugați chisturi cu particule contaminate din sol.

Pentru a-l combate folosind soiuri rezistente, dar ele pot fi cultivate pe aceeași suprafață de nu mai mult de trei sau patru ani la rând. Apoi, la un an, să crească gradul instabil și din nou cultiva soiuri rezistente. Aceasta alternanta clasele necesare pentru a evita noi tipuri de parazit. cel mai frecvent de soiuri rezistente: aul, Bezhitsk, Belarus-3 Vladikavkazskny, mâna dreaptă, Zhukovsky devreme, zavorovskny Cardinal, Lira, Lukyanovsky, Pushkinets, Rozhdestvenskny, Sante, Fresco, Shurminsky-2.
De măsuri tehnice pentru a se conforma cu rotația culturilor recomandate, în cazul în care cartofii înapoi în loc după patru ani. Ei bine, clar de leguminoase nematode din sol (în special lupin furajere și trifoi), ierburi perene și porumb.
De la produse chimice recomandate thiasone, DD (amestec nematocide) karbation, geterofos și uree. Toate medicamentele utilizate în combinație cu practicile agricole și cultivarea soiurilor rezistente. Tiazon pipeteaza 2,7 kg pe hectar (dispersie de pulbere pe suprafața solului în vrac și îngropate). Este mai bine să utilizați în toamna sau primăvara devreme, nu mai puțin de 30 de zile înainte de plantare. După tratament thiasone soiurile nematodoustoychivye pot fi plantate.

Alte nematod pe cartofi - este în primul rând și tulpina nematode pentru noduri de rădăcini. nematod Aceasta afectează tuberculii, cea mai mare parte de la sfârșitul stoloni. În locul introducerii nematozi în tuberculi apare plumb-gri, pete oarecum adâncite. Treptat, la fața locului crește, șorici se închide la culoare, fisuri și fulgi off. Crăpăturile vizibile maro deschis afectat slab tesut. La granița dintre bolnavi și țesutul sănătos vizibil multe pete albe sub formă de pudră, care se acumulează un număr mare de nematode. La secțiunea de club, este clar că țesutul afectat este distribuit de-a lungul periferiei tubercul, rareori obtinerea adânc în ea. Pentru tubercul se dezvoltă adesea putregai uscat și umed.

Video: Cap de grădină - Cartofi, cum să se ocupe cu dăunători

Deteriorările cauzate de nematodul stem

incogriita nematod parazitare pe rădăcini, tuberculi și părțile subterane ale tulpinilor. Plante afectate atrofiere și ofilirea. În organele sensibile formate îngroșări mici - galls diametru 0.5. - 1.5 mm, care crește treptat în dimensiuni, se coaguleze și cauza deformarea țesuturilor. In tesutul deteriorat pătrunde adesea agenți patogeni. care le determină să putrezească

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu