GuruAnimale.com

Tipuri de insecte

Pâine Gândacul fotografie

Pâine Gândacul - Zabrus tenebrioides Goeze. Familie. carabidae -Carabidae, dezlipire de coleoptere-Coleoptera. gândac negru cu caneluri adânci punctate convexe pe Elitrele, lungimea corpului de 14 -16 mm. Lungimea Larve de 28 mm, un cap maron sau negru și torace primul segment poate avea un alb, crem sau gri - verde colorare a trunchiului.
Larve overwinter în sol. Pupă în stratul superior al solului în primăvară. Gândacii apar în timpul umplerii grâului de toamnă.

vreme caldă și uscată este în gândacilor de dezvoltare diapause cu durata de aproximativ o lună. În luna august, gândaci depun ouăle în sol în grupuri de 10 - 20shtuk, un total de aproximativ 100 larve eclozate începe de hrănire și apoi să rămână pentru iarna. Harm gândacii și larve, dar principalele larve cauza efectelor nocive care distrug răsaduri și plante tinere. Ele se hrănesc pe timp de noapte.

Video: Gândacul de cereale: Bon Appetit!Adulții mănâncă cereale, coloanei vertebrale, cântare. Larvele de pe frunzele de răsaduri, le-au târât în ​​sol. frunze deteriorate izmochalivayutsya se transformă în bucăți de fibre mestecate. Daune cereale, în special grâu de toamnă. frunze deteriorate rândul său, vedere sleit, există moartea plantelor grav afectate, cauzând culturi izrezhivayutsya. Gândacii mânca glumes, cereale, scurgeri cereale furajere. Acesta oferă o generație pe an.

măsuri de control. Promovează creșterea numărului de tipuri de insecte re-cultivarea de cereale, prezența voluntarilor. Cele mai bune precursori - perechi, culturi rând. De mare importanță este curățarea în timp util, cu pierderi minime. Pentru a ține cont de larve este necesară efectuarea de excavare sol la o adâncime de 15 cm în 8 - 16 eșantioane de 0,25 m2. În iarna numărul de culturi de la 1 - este necesar 5 larve de pe m2 pentru a utiliza insecticide.

Video: carabidae Crimeea

Pâine Gândacul fotografie

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu