GuruAnimale.com

Trufe în creștere

trufa în creștere

trufa în creștere

Încercările de a „îmblânzi“ trufe sunt menținute pentru o lungă perioadă de timp. Cu toate acestea, cel mai de succes tehnologie de creștere trufa este considerat a fi un australian. Acesta vă permite să primiți până la 4 kg / ha uzhu un an. În viitor (5 ani) la hectar poate colecta până la 20 kg. Ei înșiși ca australienii spun că, deși această metodă de cultivare de trufe scumpe, dar având în vedere prețul de ciuperci, trufe destul de okupaetsya.Vyraschivanie are loc în mai multe etape.

Trebuie remarcat faptul că, în plus față de ciuperci de cultură, principalele caracteristici ale care sunt prezentate mai sus în lume încă practicat de diluare serie ciuperci, printre care ar trebui să pună în evidență și volvariella trufe negre. În țara noastră, printre limitat cultivat numit 10-12 specii de ciuperci, și printre ele - ciuperca alb, linii și morels.
Cultivarea trufe negre
Din întregul grup ciuperci mycorrhizal numai cultura negru, sau trufa franceză este utilizat pe scară largă încă de la mijlocul secolului al XVIII-lea. în Franța și mai târziu în Germania?
Pentru cultivarea de trufe negre utilizarea tot mai mare de stejar și fag plantații naturale și trași în țeapă în mod artificial.

Această ciupercă are o puternică și de lungă durată aromă și gust nezhnsh, prin care a apreciat întotdeauna gastronomie foarte apreciate. În literatura populară, ea este adesea numit „diamant negru“. trufa franceză este considerat unul dintre cele mai delicioase feluri de mâncare și foarte apreciată pe piața mondială.

subteran Sporocarp, roundish suprafață inegală accidentat de culoare neagra, marimea unei nuci pentru mere de dimensiuni medii, pulpă roșiatic violet la maturitate și negru. Trufa ripens în toamna și se recoltează până la iarnă. Se formeaza micoriză cu lemn de stejar, fag, carpen si Hazel. Pentru creșterea cu succes a trufelor nevoie de calcar pietriș de sol și climă destul de cald. Astfel de condiții sunt prezente în sudul Franței și în nordul Italia- trufa ocazional negru găsit în sudul Germaniei.
reproducere artificială a trufa franceză vine în jos, în esență, la instalarea unor noi plantații de stejar, iar solul se adaugă o anumită cantitate de teren prelevate din zonele de habitat natural al acestor fungi, care conține, în sine, spori și miceliu sale. Atent set decenii de îngrijire pentru o astfel de plantație, asigură apariția recoltei trufa în aproximativ 6-7 ani după plantare, rodirea durează 25-30 de ani.

excavarea de trufe

excavarea de trufe

În natură, există mai mult de 50 de tipuri de trufe, dar din punct de vedere industrial, valoarea are doar două tipuri: alb-negru, dintre care primul se referă la ciupercile delicatesa și, prin urmare, crescute în mod artificial. Un producător important de trufe negre este Franța, care produce anual 100-200 de tone de gribov- există dovezi că, în câțiva ani recolta de trufe negre ajunge la 800 de tone. Este interesant de observat că

Dacă în 1892 au fost recoltate (sălbatic și plantații) 2 mii. M, apoi în 1970, de 20 de ori mai mică, doar 100 m. În Franța există o companie producătoare de răsaduri de mycorrhizal, care sunt furnizate în hozyaystva- speciale Prin urmare, în Franța și în alte țări care produc trufe, nu este nevoie de a transporta icrelor naturale.

corpuri fructifere de trufe negre sunt situate în cuiburi la sol de 3-7 buc., Și când coapte sunt ridicați ușor solul și iarba în vecinătatea cuiburilor, de obicei, se usuca, care este un semnal la începutul recoltei.

Anterior, TRUFE colectate de porci și câini antrenați. Există chiar și publicat la începutul acestui secol ghid pentru colectarea de trufe instruiți animale de companie, care conțin următoarele recomandări: „Pentru a vâna trufe cu porci utilizate atât la bărbați cât și la femei. porc adecvați de orice rasa, atâta timp cât acestea au fost ascultători, suficient de agil și a avut un acut simț. În vederea unei mai bune dezvoltarea intuiției, care se transmite genetic, de obicei, încercați să luați porci de la producători deja implicați tryufeleiskaniem, și, în plus, supuse la pre-formarea lor, forțând pentru a găsi ascunse în trufe kusrchki la sol. " „Câinii de vânătoare pentru trufe utilizate diferite rase, dar mai ales subdimensionat, nu ohotnichi- ca acestea din urmă sunt adesea distras de urmărirea trufe de joc. Pentru a obisnui cainele la Regăsirea trufe, de ceva timp este păstrat „pe o dieta“ și să dea bucăți doar mici de pâine cu un dram de trufă, .a înainte de a pleca în pădure pentru un timp și toate, au fost lipsiți de hrană. "În prezent, trufe sunt colectate cu ajutorul așa-numitele „muște“, care trufe își depun ouăle în apropierea trufele, deoarece hrana lor de larve pe ciuperci. Văzând locul unde pe un teren usor ridicat ondulată muste mici, colectorii încep să sape cu atenție solul și a scos o ciupercă de valoare.

trufe

trufe

Deoarece cultivarea trufelor făcut?

infecție

Pentru a infecta puieți de stejar adecvate (piatra, robur), alun obyknovennoy.Dlya produce un mycorrhizae bine dezvoltat pe rădăcinile plantelor este mai bine să nu se infecta plante tinere, și anume varza de Lăstarii săptămâni păstrate într-un mediu steril. Miceliul aflat în carantină în a prins rădăcini. După o inoculare de succes, răsadurile au nevoie pentru a planta în pepinieră, care, în primele câteva luni ar trebui să fie în carantină strictă. Vindecarea finală a micorizei durează aproximativ un an, până atunci, până când lăstarii ajunge la 20 cm în înălțime. La selectarea și pregătirea locului trebuie să ia în considerare mai multe aspecte: solul trebuie să aibă un minim de 7,5 - 7,9rN, conținut ridicat de humus și calciu. Acesta trebuie să se supună unei aerare amănunțită, nu trebuie să conțină pietre. Imediat înainte de plantare produc prelucrare profundă. Solul nu trebuie să fie contaminat cu alți fungi. La momentul de aterizare și după (2 ani) nu permit prezența buruienilor. tratamentul erbicid convențional nu este adecvată, picături care conțin numai degrada rapid ai Glu-fosinat ammoniya.Pered de plantare a solului nu este fertilizat, pentru a evita moartea miceliu. Clima trebuie să fie uscat, cu media 16,5-22oS temperatura.

răsaduri de plantare

Plantarea de răsaduri este cel mai bine în primăvară, fără amenințarea de îngheț. Hectar nu ar trebui să fie mai mult de 500 de copaci, astfel încât aterizarea se efectuează în conformitate cu schema de 5x4 m. In fiecare gaura este necesar să se toarne puțină apă, se acoperă și strâns răsadului udă abundent din nou cu apă. Adâncimea de aterizare - 75 cm Aproape fiecare strat de răsad settle mulci (strat superior de sol forestier cu frunze căzute, pe o rază de 40 cm.).. Protejați cu folie de plastic. Zona de mycorrhizae pe un copac - 20 m2. Nu putem permite plop cartier, salcie, castan, brad, pin, tei.

Ai nevoie să se hrănească NPK, prin adăugarea unei cantități mici de îngrășăminte micronutrienți. Principalii daunatori trufe sunt iepuri, porci. Nu este permisă de prezența lor în cultivarea ciupercilor. Trebuie să urmați și pentru apariția curculionoidelor, gândaci de bucătărie negru.

recoltat

Prin partea comestibilă a corpului de fructe de trufe care conține spori referă. De obicei, acestea sunt situate la 20 cm adâncime de la suprafața solului. Uneori, rodul trupului de a putrezi, cauzând costul poate fi redus în mod semnificativ. Aproape de suprafata creste cu aproximativ 15% din cultură, astfel încât să se evite deteriorarea ciupercilor la apariția unor fisuri în sol, este presărat cu nisip. Indicatori de cultură - muște. Trufa Dig trufe folosind lame mici. trufe în creștere la domiciliu este considerat a fi destul de supărătoare afacere și costisitoare. Motivul pentru care - investiția mare și o perioadă relativ lungă de întoarcere. Trebuie să cheltui bani pe plantație semn de carte, îngrijirea, protecția, materialul săditor, de formare. Este cunoscut faptul că există plantații speciale de trufe din Franța. Iar tehnologia cea mai potrivită este considerat a fi un australian. Prezentați-l disponibil oriunde sunt prezente condiții favorabile pentru creșterea arborilor de stejar. Randamentele în natura randamente mult mai mici obținute în ferme speciale.

Și acum, noi oferim pentru atenție un filmuleț de cultivare trufe. vizualizare fericit!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu