GuruAnimale.com

Protecție cartofi împotriva gândacului de Colorado de cartofi

Video: Prelucrare de cartofi, folosind gudron de mesteacăn de la gândacul de Colorado

Colorado Gândacul de cartofi a fost mult timp clasificat ca un dăunător periculos de cartof, tomate, vinete, și alte plante solanacee. Acest lucru a dăunătorilor locuit întregul teritoriu al regiunii Jitomir și întreaga complet toată Ucraina.

În acest an, datorită unui lungite rece și primăvara din gândacului pentru adulți din sol a început cu o oarecare întârziere și a durat până în prima decadă a lunii mai.

Video: Cum să scapi de gândacul de Colorado. remedii populare

După ce iese din sol, cărăbușii se concentreze pe culturile de cartof și alte solanacee. În căutarea hranei, se accesează cu crawlere de multe ori în mod activ sau zbura la o distanță de peste 10 km. Pentru a proteja cu succes cartofi de gândacul de Colorado este important să se identifice rapid dăunătorilor și apariția germinare cartofi și alte plante solanacee regulat și nu examinează în detaliu numai plante, dar, de asemenea, la suprafața solului, și a identificat gândacilor și larvele pe loturi mici pentru a colecta într-un recipient cu saramură sau kerosen.

Efecte bune împotriva ouălor beetle dă o legare la pământ ridicat în sus cartofi în perioada de ouă ouătoare, care le permite să distrugă un număr considerabil, prin umplerea suprafața frunzelor plantei în sol. Struri între rânduri cauzează distrugerea crisalide, ca urmare a prejudiciului și încălcarea lor a condițiilor de dezvoltare a acestora.

Practica a dovedit că plantarea cartofilor în același rând cu boabe de 10 ori reduce nocivitatea gândacul Colorado. Fasole izolat un material hidrofug Colorado gândacului Phytoncidal. Ca repellers sunt plantate între rânduri de cartofi și usturoi, primavara, ceapa, fenicul, fasole, gălbenele, cânepă, violete de noapte, gălbenele. miros neplăcut al acestor plante în timpul perioadei de distribuție în masă a imago beetle suprimă într-o dezvoltare a culturilor de cartof.

La gândacul Colorado are mulți dușmani printre alte insecte. Acest bug podizus bug perillyus american, miere de albine, carabidae lebiya. Ei distrug ou dăunătorilor, larva și vârstele, uneori, chiar mai tineri. De aceea, este important să fie familiarizați cu aceste animale de pradă de insecte și de a le proteja de dispariție.

grădinari amatori dobândit o vastă experiență practică în utilizarea unor metode simple și accesibile de protecție împotriva gândacului. O modalitate de a proteja plantele de cărăbușul, iernat, se întinde pe întreaga suprafață a tuberculilor vechi sau coji de cartofi. Gândacii în căutarea hranei cădea această momeală și sunt ușor de colectat într-o găleată sau borcan cu un saturat (100 g per 1 litru de apă), soluție de sare sau petrol lampant. De mai multe ori efectuat această recepție simplu de germinare cartofi.

În acest scop, este oportun să se facă grădină cu o suprafață de 5 acri 1-2 cupe coji de cartofi, urmată de precipitarea în zona heap la capetele opuse. Atunci când o grămadă de bug-uri se vor aduna o mulțime de aceste capcane udate cu kerosen și arse. O metodă mai simplă este de a utiliza fier sau borcane spălate suc de cartof ras în prealabil în interior, în care sunt plasate pe o bucată de vechi 3-4 tuberculi. Băncile puse în secțiunea de după-amiază de calcul a două bucăți de 10 mp Băncile examinează periodic și distruge simultan gândaci.

Video: Combaterea gândacul Colorado, fără chimie. Cum sa scapi de bug-ul pe cartofi

În cele mai multe cazuri, vidkladka Colorado ouă gândacului începe la o altitudine de plante de cartofi de 5-7 cm. La momentul apariției ouălor de frunze, ei se detașeze împreună cu frunze și distruge. Mai mult decât atât, răsaduri de cartofi, fără a aștepta dăunătorul pulverizate cu o soluție constând din cutii de doi litri de cenușă decocție Artemisia (150 g per 1 litru de apă) și 50 g de săpun, diluat în 10 litri de apă, porțiunea pătrată de 10 mp.

În toamna anului după recoltare vârfurile greblat în grămezi și ars.

Efecte bune este utilizarea de aterizări momeală cartofi împotriva gândacului Colorado. Pentru aceasta primăvara devreme a plantat tuberculi de cartofi germinate și soiuri de preferință timpurii. Atunci când înălțimea de 5-10 cm lăstari apar după gîndaci adulți masiv iernare care la fiecare 3-5 zile, este recomandabil să se distrugă insecticid Antizhuk un debit de 1 g la 10 litri de apă.Eficiență ridicată împotriva gândacului de Colorado al cartofului ar putea fi realizat prin utilizarea păsărilor bibilici, fazani, pauni, potârnichi, grauri, etc .. Toate acestea sunt bine consumate de coleoptere.

Unii gradinari cred că introducerea în fantă atunci când plantarea cartofilor pentru borcan de un litru de infuzie de usturoi si o mana de lemn de frasin permite descuraja gândacii de cartof, iar aceste tufișuri nu este practic deteriorată. Arpagic sau săgețile de usturoi tocat sunt folosite în pulverizarea de vegetare plante de cartofi. La 200 g de usturoi pulverizat și insistă ore în 10 litri de apă. Înainte de pulverizare 40 g săpun.

În plus, cuiburilor de cartofi pus coji de cenușă. La pleavă descompunere alocat miros ciudat de volatile, care descurajează gândacul Colorado. Rezultatul acestei metode de protejare a gândacului continuă miros phytoncids pe câmp de cartofi până la sfârșitul perioadei de vegetație. Până la debutul plantelor de cartof lay coleoptere poate manipula infuzie de coaja de ceapa.

Gândacul Colorado nu poate suporta mirosul de canabis. În acest scop, luând plante de cânepă în stadiul de înflorire (150-200 g 2-2,5 l de apă), fiartă timp de 6-10 minute. Bulionul a fost răcit și diluat cu 10 litri de apă. Acesta a fost apoi dizolvat în 10-15 g de săpun și pulverizate plante pe o suprafață de 10 m2. Se obțin rezultate bune hrană infuzie muștar, care se prepară după cum urmează: pulbere diluat 1 parte la 10 părți apă și se adaugă la o soluție de 50 g de săpun. O astfel de cantitate de soluție utilizată pentru perfuzie și 10 mp

Se obțin rezultate bune atunci când prelucrarea decoctul proaspete de frunze de nuc. Recoltat în toamna frunzele de nuci căzute, care se toarnă în continuare în butoaie de lemn și depozitate într-o încăpere uscată, bine ventilat. 20 de zile înainte de recoltarea în masă de Colorado frunze gândacului sunt înmuiate în apă (3,2 kg în 10 I de apă), se filtrează și se pulverizează insistați plantarea cartofului.

Împotriva gândacului de Colorado de cartofi se recomandă utilizarea perfuziei cu coada șoricelului, vetrice și pelinul. In 10 litri de apă ia 200 g greutate uscată a componentelor menționate anterior, în cantități egale, ele sunt zdrobite, și apoi se toarnă apă clocotită timp de 5 ore. sau apă, timp de 2 zile la temperatura camerei. Apoi infuzie de filtrat și să le stropească planta.

Când plantarea cartofilor unii gradinari la fiecare godeu se toarnă rumeguș moale sau scoarță pudră de conifere. Ace mirosul phytoncide repels cărăbușii din plante de cartof. Această metodă de protecție a cartofului este eficientă pe parcele mici individuale de cartofi.

Ca agent profilactic împotriva gândacului folosit pe scară largă cenușă de lemn. aterizare de primăvară face în godeurile de sticlă în fiecare fantă, apoi se amestecă cu solul, humus și superfosfat. cartofi Atunci când re-mușuroirea stropite cu cenușă în jurul valorii de fiecare Bush. În faza de început a înmugurirea și înflorirea plantelor dimineață rouă care cuprinde suplimentar pulverizare cenușă perfuzie.

In timpul redeșteptare gândac eficiente larvelor în urma soluții sau perfuzii: acetic (1 flacon de 10 litri de apă), care a fost diluat și imediat ulei opryskivayut- (0,5% emulsie ulei de floarea-soarelui -on cu adaos de 50 g de săpun verde) de tutun (2 g) .

Împotriva gândacului de Colorado de cartofi este folosit, de asemenea, preparatele microbiene, în particular preparat bacterian sigur - bitoksibatsilin. Prima pulverizare se realizează la bitoksibatsilin renaștere masa a larvelor, iar al doilea - după 8-10 zile după prima.

Metoda principală de protecție a cartofilor pe o suprafață de peste 0,1 hectare este o substanță chimică bazată pe utilizarea de insecticide. Dintre agenții chimici, în special Akhtar, 25 cu, Bombardier, Mospilan, prezintă cea mai mare eficiență Antizhuk (1 g / 10 l apă), Antizhuk Hydro (1 g / 10 l apă).

Acțiunea insecticid eficace asupra larvelor din secolele al doilea și al treilea, când au fost cele mai vorace și au un capac moale, ușor permeabile la medicamente care cad pe ele. Pulverizarea se efectuează în dimineața sau seara, când radiația solară este mai puțin, în absența sau cu vânt slab.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu