GuruAnimale.com

Rezumatul șeptelului

Video: obstetrică tip eseu de animale

șeptel

Principalele caracteristici ale dezvoltării și implementării. șeptel - sectorul agricol, specializat în creșterea animalelor domestice. Scopul principal al industriei - producția de alimente de origine animală (carne, lapte, ouă, grăsimi animale și altele.). Cresterea animalelor ofera materii prime (lână, piei), anumite ramuri ale industriei, precum și să îndeplinească alte nevoi ale societății (căruțe trase de cai, animale de proiect, sport efectivele de animale).

În țările dezvoltate economic, efectivele de animale, de obicei, este principala ramură a agriculturii. In dieta persoanelor din ponderea conturilor de producție de animale pentru aproximativ 60% din calorii. Cererea de produse animaliere este în creștere datorită creșterii populației și orașelor.

Video: 4 clasă mondială tema abstractă a râului Volga

Nivelul de dezvoltare a animalelor și a structurii sale în diferite țări și regiuni variază considerabil. În țările dezvoltate, producția animalieră se caracterizează printr-o productivitate ridicată și negociabilitate și este strâns legată de cultura plantelor. Lumea este ca hrană pentru animale 1/3 cereale. Cu toate acestea, în țările dezvoltate în scopuri de hrănire este utilizat mai mult de 80% din cereale, cât și în țările în curs de dezvoltare - doar 40%.

Un indicator important al nivelului de dezvoltare a creșterii animalelor într-o anumită țară este producția de produse animaliere pe cap de locuitor. În țările dezvoltate, pe cap de locuitor a făcut bolee111 kgmoloka 82 kgmyasa. În țările în curs de dezvoltare cifrele corespunzătoare nu sunt prevyshayut51 kgi29 kg. Producția de lapte pe cap de locuitor reprezintă Noua Zeelandă -2400 kg.

Principalul industria materiilor prime de animale - bovine, porcine, ovine și caprine de reproducție, aviculturii. Populația mondială a tuturor speciilor de animale 4 miliarde. Capete. Prin regiuni și țări, nu este plasat în mod uniform. Cea mai mare populație din Asia (38%), dar raportul dintre populație și de creștere a animalelor animalele sunt mai puțin favorabile decât în ​​alte regiuni ale lumii.

Cele mai multe dintre vite ținute pe pășune. Pășunatul are atât de consum și natura materiilor prime. În Asia și Africa, o sarcină mare pe pășunile, astfel încât acestea pierd productivitate, erodează și chiar deșertificare.

Geografia populațiilor de animale la nivel de țară este ilustrată în Tabelul 58. Bovine (RNC) cele mai frecvente din lume. În plus față de propriile lor bovine, el este tratat zebu, bivoli, iaci. Bovine stoc depășește 1,5 miliarde. Capete. Distinge zone de lactate, carne și carne amestecate și lapte (sau lapte și carne) bovine. Direcția efectivele de animale din cauza aprovizionarea cu alimente. vacilor de lapte crescute în zonele în care există o bază de nutreț suculent (pășuni și fânețe stepă, zone silvostepă și pădure). Pe deserturi și stepe uscate furajul grosier de rasa bovine rase de carne.

Spre deosebire de alte animale industriile șeptelului de bovine plasate mai uniform. Asia conduce la un număr de animale (1/3 populația lumii). Mai mult de 20% din populație este concentrată în America Latină. Dintre țările din cea mai mare efectivele de animale din lume a subliniat Brazilia și India. Cresterea animalelor contribuie cu 30% din producția mondială de carne și de cea mai mare parte a laptelui.

În mod tradițional, bovine de carne de vită zonele de reproducere au tip extinse de economie. Cu toate acestea, în perioada modernă, în procesul de diviziune a muncii la bovine de carne de vită zone specializate în îngrășarea de carne de vită rase de bovine format. Mărfii de dezvoltare bovine de carne de vită în America Latină (Brazilia, Argentina), în unele zone din SUA, Canada, Australia, Noua Zeelandă și China. creșterea bovinelor de lapte se caracterizează prin natura mai intensă a producției și mai mult limitată la zona de pădure din zona temperată de Vest și Europa de Est și America de Nord. vacilor de lapte crescute în zonele dens populate din Germania, Franța, Olanda, Marea Britanie, Polonia, Ucraina, în nord-est și statele lac. carne de bovine și răspândirea de lapte în zonele cu agricultura intensivă și în zonele mai aride, care sunt mai rele furnizate forță de muncă.

fatat Acesta este caracterizat de o productivitate ridicată, bogate in calorii, undemanding a hranei pentru animale și condițiile naturale și perioade scurte de primire a producției. Producția mondială de carne de porc carne reprezintă aproximativ 40%. Cele mai frecvente în lumea de carne și slănină direcție, cel puțin - gras. Comparativ cu porcul Raman situat la mai puțin uniform și foarte concentrate în zonele intens populate în jurul marilor orașe, țări cu cartofi intensivă în creștere și sfeclă. Din 962000000. Populația lumii de mai mult de 50% au venit din China. Un număr semnificativ de porci în SUA concentrate (peste 6%), Brazilia, Vietnam. Dintre țările europene, numărul de porci alocate Germania, Spania, Polonia, Franța. În țările musulmane, și în zonele de desert si semi-desertice din această industrie nu este primit.

oieritul. În cele mai multe țări ale lumii - este vastă transhumanță pastorală sau nomazi sau semi-economie. Acesta se limitează la zonele de stepă, deșert și semi-deșert, precum și zonele montane. De 1 miliard. Populația de ovine din lume de mai mult de 30% au venit din Asia. În al doilea rând ovine District a devenit Africa. Dintre țările cel mai mare număr de oi iasă în evidență, China și Australia. Principalele produse de ovine este de lână. Distinge fin jecmănit, polutonkorunnyh, polugrubosherstny, lână de oaie grosier. oaie fină lână și polutonkorunnyh oferă lână de înaltă calitate pentru producția de țesături și blănuri pentru piele de oaie. oaie fin-lână sunt crescute în principal în latitudini temperate în climatul arid de stepă sau deșert pășuni. Polutonkorunnyh efectivele de animale ovine se limitează la zone cu un climat mai moale și mai umed, precum și dezvoltarea agriculturii intensive. Polugrubosherstny și lână de oaie grosier a fost dezvoltat în țările din Africa și Asia, cu un climat cald, uscat.

Țările de frunte în numărul de bovine, porcine, ovine (milioane de capete)țară

Numărul de bovine, 2006.

țară

Numărul de porci, 2006.

țară

Oi, 2007

Brazilia207.0China488.8China146,0
India185.0statele Unite ale Americii60.6Australia85.7
China115.2Brazilia33.2India64.3
statele Unite ale Americii95.8Vietnam27,4Iran53.8
Argentina50,8Germania26.9Sudan50.9
Sudan40,5Spania24,9noua Zeelanda38.5
Etiopia38.5Polonia18.1Marea Britanie33,9
Mexic31.8Franța15.0Nigeria33.1
Australia27,8Canada14.7Pakistan26.8
Columbia25,7Mexic14.6Etiopia26.1

producția de lână mondială de aproximativ 2,5 milioane de tone de cei mai mari producători de lână - .. Australia, Noua Zeelandă și China. Printre marii producători se numără unele din America Latină (Argentina, Uruguay), Europa (Marea Britanie), țările din Asia (Iran, Pakistan, Kazahstan), Africa de Sud. Exportatorii de lână sunt Australia, Noua Zeelandă, Argentina, Africa de Sud, Uruguay. Cei mai mari importatori - China, Japonia, Statele Unite ale Americii, Republica Coreea, Malaezia. Rolul oilor în asigurarea piei de animale industria de consum (blănurilor), și mâzgăleli. Valoroase piei de miel karakul obținute din piele de oaie rasele de lână grosiere. ovine Karakul sunt concentrate în zone limitate ale lumii: în statele din Asia Centrală (Uzbekistan, Turkmenistan, Tadjikistan), Kazahstan, Ucraina, Africa de Sud.

capră limitată în special în țările în curs de dezvoltare din Asia și Africa. Cel mai mare număr de capre observate în China și India. număr considerabil au fost găsite în ferme din Africa (Somalia, Sudan, Etiopia, Nigeria) și Asia (Bangladesh, Pakistan, Iran) țări. capre rasa de produse sunt plapumă distins, lână grosier, lactate, carne și direcția mixtă. Capre de lapte de crescătorie în țările mediteraneene, plapumă și lână - în Turcia, Statele Unite ale Americii, Africa de Sud, carnea - în India, China. În Turcia, rasă caprine Angora.

avicultură pe scară largă. În țările dezvoltate economic, producția de carne de pasăre se află la o bază industrială și este industria zootehnică cele mai industrializate. ferme de păsări întreprinderile cu specializare în trepte (producția de ouă, incubatoare de reproducere și de prelucrare a cărnii de pasăre de pui), combinate. În industria păsărilor de curte, există două domenii principale. Carne (pui de carne), concentrate în principal în Statele Unite, Europa de Vest, iar oul este larg răspândită. În țările în curs de dezvoltare, păsări de curte rase de aproape întreaga populație rurală, deci este cea mai mare populație din China.

pescuit - una dintre cele mai vechi meserii ale omenirii. Chiar și în cele mai vechi timpuri, pescuitul a fost efectuat pe locuitorii de pe coasta atlantică a Europei, Marea Mediterană, și marinarii ruși din secolele X-XI. la pește în Marea Albă și coasta Groenlandei. La sfarsitul anilor XIX - secolele XX. a existat pescuit comercial. în timpul secolului XX dezvoltarea pescuitului. A fost inegală. Cele mai dinamice pescuitului mondial dezvoltat în 1950 - 1970 bienal. Această perioadă în literatura de specialitate sunt uneori numite „epoca de aur“ de pescuit. Ratele ridicate de creștere a modernizării flotei trauler explică, se întâmplă să expediționare în continuare prinderea și altele. Cu toate acestea, până la sfârșitul anilor '70. secolului XX. ca urmare a pescuitului excesiv a fost o reducere drastică a ratei de dezvoltare a industriei. În general captura a scăzut proporția speciilor de pești - carangide cod, heringi și devin în ea predomină specii mai puțin valoroase de calitate alimentară (capelin, polac, merluciu și altele.).

pescuit marin lume oferă captura anuală de 70-80 mil. tone de pește. Alți 20 Mill. T obținute prin reproducere artificială. Au existat schimbări în geografia pescuitului din lume. Timp de mai multe secole, principalele zone de pescuit sunt partea de nord-vest și nord-est a Oceanului Atlantic. În prezent, 2/3 pește de mare produs în apele Oceanului Pacific, în largul coastei Americii și Asia de Est, 25% oferă Oceanul Atlantic. Leading poziția în producția mondială de pește marin este China (aproximativ 30% din producția mondială). Printre cei mai mari producători de pește - Peru, Chile, Japonia, Statele Unite ale Americii, India. Locul întâi în producția pe cap de populații de pești ia Islanda (6500 kg).

O problemă majoră a industriei în condiții moderne este epuizarea resurselor piscicole marine. În acest sens, se iau măsuri pentru a revigora valoroase specii de pești. țările UE au convenit să reducă în mod semnificativ volumul producției de pește în Oceanul Atlantic. Rolul jucat de creștere mariculturii (creșterea artificială de fructe de mare) și acvacultură (creșterea tuturor tipurilor de organisme artificiale). țările individuale (Japonia, China, Republica Coreea, Norvegia, SUA, Indonezia, India, etc.) au făcut progrese semnificative în această direcție. Norvegia, de exemplu, a crescut cu succes de somon și oferă 80% din cererea europeană de produse de somon.

Piața mondială vine în jurul valorii 2/5 producția mondială de produse din pește. Principalii exportatori și importatori ai acestor produse sunt țări dezvoltate. Printre acestea se numără Japonia, Statele Unite ale Americii, Franța, Marea Britanie, Spania și altele. Aceste țări sunt atât furnizorii și cumpărătorii de produse din pește.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu