GuruAnimale.com

Chili

Video: Chili în 60 de secunde PROVOCARE

chili

chili (Paprika) - plantele numele fructului familiei Capsicum. Numele Pepper în limba rusă este în consonanță cu numele de Chile, dar originea sa nu este obligat în această țară din America de Sud, și vine de la una dintre limba aztec și înseamnă literal „roșu“. Patria plantei - America Centrală și de Sud, unde a fost cultivat cu mult înainte de sosirea primilor europeni. La scurt timp după descoperirea Americii de către Columb piper învățat, mai întâi în Europa și mai târziu în alte regiuni. În prezent, chili este cultivat în majoritatea țărilor tropicale din lume, iar cele mai mari producții se obțin în India și Thailanda.

Chili are o aroma picant puternic și gust picant. Zhguchest piper depinde de cantitatea de substanță conținută capsaicina. Unele tipuri de Chile este atât de mistuitoare încât o singură atingere să-l suficient pentru a provoca iritarea pielii.

Video: Negritoska mancat un ardei iute))

gust puternic de ardere din cauza nivelului ridicat de capsaicina alcaloid. cea mai mare concentrație ei - în semințe albe pulpă și mici din fructe. legumele convenționale conțin cantități foarte mici de substanță, de exemplu, paprika - 0,03%. Pentru a evalua iuteala Capsicum american chimistul Wilbur Skov a dezvoltat o scară bazată pe propriile lor sentimente subiective. Skov dizolva extracte de diferite ardei în sirop de zahăr până la până la gusturile lor a încetat să mai fie simțit. Cu cat mai mare este necesar siropul, sa considerat piper mai iute. Potrivit rating, cel mai arde piper mondial Naga Jolokia din India are un indice de conținut de capsaicină 1040000 USH. Acest lucru înseamnă că gustul de ardere simțit încetează atunci când 1 g de extract dizolvat în 1000 litri de sirop de zahăr!

Ardei iute este industria vmeditsinskoy utilizat pe scară largă. Pe baza de unguent capsaicină facut din degerături, tincturi alcool, plasturi medicale si toothpastes medicamente care accelerează regenerarea țesuturilor deteriorate ale gurii și au un efect analgezic slab.Capsaicina naturale - protecția plantelor împotriva agenților patogeni. La utilizarea piper în alimente crește imunitatea organismului. Deosebit de eficient în tratamentul rinitei chili și răceli. În plus, extractele de plante au fost date răniților în timpul conflictelor militare care nu aveau medicamente.

Capsaicina inhibă pylori bacterie helicobacter - principalul „vinovat“ de gastrita si ulcere stomacale. In plus, capsaicina poate acționa ca un puternic antioxidant, protejează celulele împotriva radicalilor liberi.

Chile - un condiment pe scară largă. Este folosit ca proaspăt (păstăi) și uscate (în păstăi sau sub formă de pulbere). păstăi proaspete adăugate în preparate vegetale, salate sau marinate este alimentat la carne, brânză și produse de panificație, precum și cu diverse legume conservate sau separat. piper măcinat se adaugă la sosuri, sosuri, supe și ciorbe, marinate, cârnați, au stropit gata preparate din carne, legume și pește. Păstăi întregi piper uscate pus în timpul coacerii în supă și supe.

piper roșu este adesea încorporat într-un set de condimente, merge bine cu coriandru, busuioc,, praf de cimbru frunze de dafin si usturoi.

În chili industria cosmetică includ compoziția pastei de dinți destinate tratamentului pentru a consolida și gume.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu