GuruAnimale.com

Depozitare cartofi

Depozitarea cartofi fotografie

Alo În acest articol vom vorbi despre diferite moduri de stocare de cartofi, o temperatura de depozitare de cartofi și multe alte lucruri. A se vedea, de asemenea, tehnologia de cultivare de cartofi.

pentru depozitare cartofi rece adecvat, loc întunecat uscat, de preferință, un subsol sau pivniță, care nu îngheață. Atunci când depozitați lumina în tuberculii produse nocive pentru substanța corpului uman - solanina.

Temperatura cea mai favorabilă pentru depozitarea cartofilor 30 + 2 ° C, umiditate 85-90%. Dacă în pivniță sau vărsat mai rece devine un gust neplăcut dulce. Înainte de zakladaniem pentru depozitare, trebuie să fie uscat prin deținerea de mai multe ore în aer.

Cel mai bine este de a stoca cartofi în zakramah sau cutii cu orificii pentru ventilație. Boxes sunt plasate la o înălțime de 15-20 cm, în standul ar trebui să fie o mică distanță de perete. În cazul în care zakramah de stocare de cartofi, apoi se toarnă un strat de cartofi, nu mai mult de 1.5m.

Puteți stoca cartofii, împrăștiind paie, acoperindu-l cu paie sau împletituri, precum și cutii. Tuberculii cu defecte trebuie depozitate separat și utilizate în primul rând.

În cazul în care o cutie de cartofi selectate pentru depozitare pentru iarna, a pus între tuberculi 2-3 mere, cartofii nu va lasa germenii. Uneori îngheață stratul superior al cartofilor în depozit în zakramah, care apoi dezvolta boala, putrezi .. Pentru a evita acest lucru, stratul superior ascunde cutii goale sau pungi. Este în trei cuvinte de stocare de cartofi. În continuare, ia în considerare mai în detaliu modul în care se păstrează cartofi.

Depozitarea cartofilor în pivniță

Se spală cartofii înainte de depozitare nu se poate. Cartofii prăjiți de acasă sunt depozitate în camere, pivnițe, subteran, dulapuri. Și astfel, încă o dată, că necesitatea unei mai bune de conservare a cartofilor:

 • temperatura aerului de 2 până la 3 grade,
 • umiditate moderată,
 • absența luminii,
 • strat de umplutură, cartofi nu este mai mare de 1 m (nu pot fi depozitate în saci)
 • monitorizarea constantă a cartofilor (dar sorteze cartofii, dacă nu se îmbolnăvesc, nu este necesar)
 • dispozitiv de ventilație.
 • Cartofi pentru utilizare la sfarsitul iernii sau la începutul primăverii, puteți salva în groapă. Pit trage strâns în adâncime în sol uscat de 2 m. Groapa este umplut până la jumătate din cartofi, iar cealaltă jumătate este umplut cu un strat de nisip uscat la primele 5- 10 cm, și apoi la sol uscat. Deasupra gropii cu foaie de acoperire pământ, paie, turbă. Puteți săpa o groapă tip mai avansat: aranja excavarea unui plafon permanent, izolarea groapa cu pământ, și în tavan pentru a aranja trapa. Dintr-o groapă de cartofi poate fi îndepărtată în timpul iernii.

  Înainte de stabilire privind depozitarea cartofilor în pivniță

  La subsol (pivniță) trebuie să fie bine uscat, curățate de resturi și posibila văruite cu lapte de var. Ar trebui să fie reparate simultan cu sau reface pubele, rafturi, scara, un coș de fum sau de aerisire (pentru a îndepărta excesul de umiditate). Dacă nu există subteran, acesta poate fi ușor de făcut. Pentru a face acest lucru trebuie să taie o gaură în podea, a pus împreună un capac, să sape o gaură (dimensiunea în funcție de cantitatea de legume depozitate și car- Tofel). În cazul în care terenul este liber, - consolidarea pereților cu plăci sau alte materiale și să echipeze pubele subterane și rafturi, pentru a face o priză.

  Îngrijire și legume stabilite pentru depozitare în pivniță, este de a preveni, pe de o parte, prea multă umiditate și căldură, ceea ce este necesar pentru a aerisi camera în timp util, prin gaura, aerisire sau un coș de fum special, iar pe de altă parte, pentru a preveni înghețarea în timpul iernii, pentru a asigura izolarea in afara subteran, privalivaya la fundație Zavalin sau pământ, rumeguș, frunze, turbă și zăpadă.

  Stocare de cartofi Temperatura  Temperatura de depozitare de cartofi sau temperatura la care a stocat cartofi.

  Noi de multe ori uităm că tuberculii sunt stocate în pivniță - organisme vii. În timpul depozitării totul se usucă, deoarece în timpul respirației se evaporă umezeala și consumă amidon. Este în proces de amidon respirație este transformat în zaharuri și zahăr este oxidat, eliberarea dioxidului de carbon și apă.

  Release în tuberculul și recuperarea oxigenului din acesta dioxid de carbon și apă, se realizează prin deschideri mici in piele numite lenticele. Cu cât temperatura de depozitare, respirația energetică și amidonul este consumat mai mult. Acesta este motivul pentru care cartoful este depozitat la temperaturi ridicate, devine rapid flasc, iar pielea lui - încrețită.

  Condițiile favorabile de depozitare a cartofilor - 3,2 grade Celsius la o umiditate de 85-90 la sută, așa cum sa menționat mai sus. influență nefastă asupra cartofilor cu o temperatură redusă: în grade de amidon zero, începe să fie transformate în zahăr, din această cartofi fierte devin bolnăvicios dulci și fără gust. La o temperatură de minus 1 grad și mai puțin cartofi congela, iar la 4 grade ea începe să înmugurească. Germeni ar trebui să elimine imediat, deoarece creșterea lor în tuberculii stocate solanina.


  PS: Păstrăm cartofii sunt doar ceea ce ar mânca atunci, dar pentru o aterizare. Un pic despre el. germinarea prematură a semințelor conduce la o scădere a randamentului. rupere de germeni nu ajută aici. Odată cu creșterea temperaturii, respectiv suflarea de cartof amplificat, o cantitate mai mare de amidon este transformată în zahăr. Aceasta, la rândul său, pe fasciculele vasculare se grabeste sa rinichi () capse. Ei se umfla și începe să crească. Young germina brilor crește steyenno deasupra suprafeței tuberculului. În partea superioară devine un mic umflaturi solzoase - aceasta este începuturile frunzelor. La baza germenului perforate un mic punct - începuturile rădăcinilor.

  În întuneric, forma albă, puternic mugurii întins. Având în vedere, acestea sunt scurte, de culoare verde. În caz contrar, continuă germinare de tuberculi în sol, cresc mai întâi rădăcini, și abia apoi, după înrădăcinare, cor-iuty chiar în partea de sus a rupe tulpina prin sol și se deschide primele frunze, extrem de condensate.

  La temperaturi scăzute, tuberculii să înmugurească foarte lent de 10 - 12 ° termic - 18 th -20-a zi, la 14 - 15 ° - 15 minute - 17 minute, iar la 18 - 23 ° - la 12- lea - 13-a zi. La temperaturi ridicate (peste de 27 - 28 ° C) mugurii apar doar pe 16 - 17 zile. Prin urmare, germinare este întârziată la prea mică, și la o temperatură prea ridicată.

  Pentru a scurta perioada de la plantare la răsărire, utilizează metode diferite de preparare preliminară a materialului săditor: căldură, lumină și germinare umed. Temperatura cea mai favorabilă pentru germinativ interior - 14, -18 ° C (dar nu mai mult de 20 ° C).

  Și, în sfârșit, de stocare video de cartofi într-un mediu industrial:

  cartofi de stocare video

  în acest raskaz videoclipuri cu tehnologia de stocare de cartofi în cutii

  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit

  GuruAnimale.com
  Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu