GuruAnimale.com

Gărgărița de sfeclă

Video: 023 de amenințare bruscă - New Farm Westbridge Hills - FS15

sfeclă ordinară gărgărița fotografie

gărgărițele de sfeclă (Ordinul Coleoptera, familia Curculionidae). sfeclă de zahăr de mai multe specii de răni gărgărița de sfeclă, ordinare (Bothynoderes punctiventris germ.), striate (Chromoderus fasciatus Mull.), albicios (Chromoderus declivis Ol.), Sud-Vest (Bothynoderes foveicollis Gebl.) și gri (Tanymecus palliatus F.) dintre ele Kazahstan este cea mai comuna ultimele două.
Ordinare negru sfeclă gărgărița, acoperite cu solzi gri și fire de păr.

Elitrele are două pete negre oblice, precum și două tuberculilor albe. Tribună scurt. Dimensiunea de 10-15 mm. Striped gărgărița de sfeclă neagră, acoperită cu o solzi și firele de păr de culoare închisă-gri pe Elitrele neclaritate negru. Dimensiunea de 7-11 mm.Sfecla gărgărița albicios negru, acoperit cu un gri deschis, aproape păr alb, are lovituri negre ondulate de pe părțile laterale. Dimensiunea de 8-10 mm. Est sfeclă gărgărița Elitrele negru acoperit cu solzi gri închis, și există blur negru. Dimensiunea de 9-10 mm.
În gărgărița de sfeclă gri organism complet întreg este acoperit cu solzi gri. Dimensiunea de 7-10 mm. Larvă - beznozhka alb cu un cap maro. Mărimea obișnuită sfeclă gărgărițe larvă 27-30 mm, restul - 20-25 mm. Adulții hibernează în sol, dar atunci când toamna rece și ploios, apoi iarna poate veni și larve și pupe. Cu toate acestea, larve și pupe în timpul iernii mor în condiții de Nord Kazahstan. Gândacii de primăvară apar atunci când încălzirea stratului de sol 8-100S. Gândacii în acest moment se târăște pe suprafața solului. Pornirea lansată când temperatura ajunge la 20-25 0S. gărgărițele hrănesc buruienile din sfeclă Chenopodiaceae de familie și cu apariția răsadurilor de sfeclă de zahăr transferate acestora.

Gândacii mânca aproximativ frunze, tulpini gnaw sfeclei. La o temperatură mai mică de 8 0Cu gândacii nu se hrănesc, iar la 8-12 0Cu provoca daune slab. hrănire suplimentară a adulților durează 35-40 de zile. Femelele depun ouă în sol la o adâncime de 3-10 cm în vecinătatea rădăcinilor. Prin 7-11 zile ale gurii de magazie în larve, care se hrănesc cu rădăcini mici și să mănânce departe la rădăcina centrală a sfeclei de nișă, care determină deformarea din rădăcini, și cu o infecție puternică a morții plantelor. Plantele de sfeclă de gri larve gărgărița nu doare ca se dezvolta pe buruieni (semăna ciulin, volbura, ciulini). Larva trece prin patru vârste de 45-90 zile și pupă în sol. După 15-20 de zile, tinerii bug-uri ale gurii de magazie care rămân în sol pentru iarna. Gândacii dungi gărgărițele de sfeclă își depun ouăle pe gât sfeclă de rădăcină, iar larvele penetrează rădăcinile, făcând un mișcări și camera, provocând umflarea guler rădăcină. O astfel de deteriorare poate duce la moartea plantelor de sfeclă. Aici, larvele pupă în interiorul rădăcină. Generarea de un an.

Măsuri de control. Rotația culturilor, plantarea la momentul optim cu semințe de înaltă calitate, de înaltă calitate pochvy- procesarea îngrășămintelor minerale și organice, posleposevnoe ambalarea solului reduce numărul de dăunători și contribuie la creșterea rezistenței plantelor. Inter-rând de lucrare intensifică activitatea insectelor din sol. Este necesar să se controleze buruienile. Pornind de la sfârșitul lunii aprilie, efectuarea dăunătorilor vizuale reprezentând 20 de zone de testare de 1 m2 în dimensiune. La detectarea unui gândac 0,2-0,3 0,3-0,5 sfeclei ordinară și cazuri de alte tipuri de la 1 m2, răsaduri, 0,5-0,6 copii. / M2 în faza de 2-4 perechi de frunze devine necesar în efectuarea de tratamente cu insecticide.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu