GuruAnimale.com

Ploșnița sfeclei

Video: Nitrați și pesticide în URSS

Sfecla bug fotografie

Video: Natura Ucraina: Afidele - Pest arbuști și entomophags lor

Sfecla bug - Poeciloscytus cognatus FIEB. (Ordinul Hemiptera, familia Miridae). Prejudicii de sfeclă de zahăr, lucernă, soia, mazăre, floarea soarelui, mac și alte plante. Insecte galben-brun la culoare, pe pronotum are două pete negre, Elitrele cu o pată neagră în pană de mijloc, aripi transparente, dimensiunea de 3-5 mm. Larvele este similar cu un adult, verzui, acoperite cu peri, două pete negre aflate pe tabloul de bord.

Ouă de iarnă stabilite în tulpinile și pețiolul plante de diferite plante de cultură și de buruieni (quinoa, amarant, pelin, și altele). Dezvoltarea embrionului incepe in toamna, iarna este suspendată și reluată în primăvara anului viitor. În primăvara devreme, la sfârșitul lunii aprilie - începutul lunii mai, există apariția de larve. Larvele Bug dezvolta timp de aproximativ o lună, iar în acest timp sunt cinci vârste și transformate în imago. bug Adult ar putea depăși distanța până la 3 km.

Video: Iarnă de protecție de grâu 2014

În funcție de zona dăunătorilor este în măsură să dea 3-4 generații. La sfârșitul lunii iunie, femelele depun ouăle în grupuri pe plantele de cultură și buruieni. dezvoltarea embrionară durează 10-16 de zile. Suge sucurile de la bug-ul plantelor cauzează ofilirea frunzelor și distorsiunea, atunci când alimentat de la bug-uri să promoveze creșterea rădăcinilor mnogogolovchatosti cu un conținut scăzut de zahăr, cu posibile cazuri severe, moartea a organelor afectate. De asemenea, bug sfecla este un purtător de boli virale ale plantelor. Pest dă 3-4 generații.

Măsuri de control. Controlul buruienilor, rotația culturilor, insecticide pentru combaterea dăunătorilor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu