GuruAnimale.com

Schitonoska sfeclă

Sfecla schitonoska fotografie

Sfecla schitonoska - Cassida nebulosa L. (Ordinul Coleoptera, familia Chrysomelidae). Insecta se dezvoltă pe zahăr și sfeclă, dar mai mult pe o lebădă, goosefoot alb Mari și alte buruieni. Schitonoska mănâncă departe la ferestrele frunzelor, prin intermediul gurii de evacuare sau mănâncă frunze de margini, lăsând de multe ori vena principală.
Gândacii galben maroniu sau verde cu pete mici negre, 6-7 mm în lungime. Elitrele și pronotum corp mult mai larg și gândacul prikryvaayut cu capul în forma unui scut. maro picioare, solduri pana de energie.
Elitrele cu rânduri regulate de puncte.

Elytrums marginile laterale ale părții de mijloc îngroșat. Larva este galben-verde, plat pe părțile laterale ale corpului este destul de mare spini zimțate, inclusiv doi înapoi mai mult. Larvele End abdomenul curbat în sus.
Insectele apar în primăvara devreme. In aprilie, femelele incep sa depun ouă în grupuri pe frunze buruieni Chenopodiaceae și secrețiile capacul superior, având o formă de peliculă semitransparentă. fertilitate medie 200 de ouă pe femelă. dezvoltarea embrionară durează 10-12 de zile. Larvele se dezvolta în termen de 2-3 săptămâni, iar apoi printre frunze rândul său, pupele înțepător plat galben. primii adulți generație apar în luna iulie, a doua la sfârșitul lunii august. Gândacii sunt a doua generație de hibernare.

Măsuri de control. Distrugerea buruienilor, în special din familia Chenopodiaceae. La plivitul manual este necesar pentru a le elimina din domeniu. Utilizarea de insecticide împotriva larvelor de gândaci și schitonoski conform ... Lista de EPV schitonoski pe lăstari 0,7-1 copii / m2, mai mult de 10 larve pe 1 plantă în faza de 4-5 perechi de frunze adevărate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu