GuruAnimale.com

Legume Depozitare varză

Video: skachatbesplatno caracteristica abstract Brassicaceae de stocare

Depozitare varză fotografie

legumele crucifere sunt împărțite în trei tipuri: Kochan (varză, varză de Bruxelles, creață, de culoare roșie), flori (conopida si broccoli), stebleplodnye (creață). legume varza Kochan au tija - bontului, care sunt frunze. Aceste sinusurile sunt situate muguri laterale și pe partea de sus a buturugi - mugurele apical.

Trunchiurile și frunze de varză funcție legume ca nutrienți depozite de înlocuire necesare pentru a susține puncte de creștere - rinichi. Ultimul din perioada de depozitare în stare de repaus forțat.

corp productiv de conopida este inflorescența neamenajat numit un cap. Capul este format din flori cărnoase individuale tulpini, care sunt inflorescență unblown de culoare albă sau gălbuie.

Broccoli difera de structura cap de conopidă constând din muguri formate sau deformate verde sau violet.

Video: Osh secrete de stocare de legume

conopidă Biți și broccoli nu trec în stare de repaus și la o întârziere de curățare sau depozitare la temperaturi ridicate se pot coace, inflorescenței parțial floare, care afectează calitatea acestora.

Partea comestibilă a conopidei este o scurtat, îngroșată, cărnoase, stebleplod foarte suculent. Pe suprafața stebleplod plasată dlinnochereshkovye frunze și tulpini în axils - mugurii acea perioadă specifică sunt latente.

O trăsătură caracteristică a varză ca o instalație de depozitare - conținut ridicat de apă. În plus, 80 - 82% din ea este conținută într-o stare legată sub formă de suc, în care diverse substanțe nutritive și dizolvați activi compuși - zahăr, enzime, acizi și vitamine.

pace profundă de plante de varză Kochan este mic. Dovada acestei germinare a capetelor pe viță de vie. Prin urmare, atunci când este necesară stocarea de a crea condiții favorabile prelungirea perioadei de odihnă forțată, de multe ori prin menținerea temperaturi scăzute de la 0 ... -10S. varză Stocare la 2 ... 40C promovează diferențierea mugur apical. Acest lucru determină o fisurare a capului și rezistență redusă la agenți patogeni, în special botrytis.

Durata de odihnă depinde de caracteristicile soiului. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că siguranța varza este puternic afectată de densitatea de capete. Vag din jurul verzei cu frunze vaporizate viguros de umiditate și consumă substanțe nutritive de rezervă de respirație. Deci, soi plotnokochannaya varză Amager 611 stocate mai mult decât vrac - Numărul unu Gribovsky.

Pe păstrarea calității de varză afectată de compoziția sa chimică. varză retentive este direct dependentă de conținutul de solide, cantitatea de zaharuri și vitamine.

Video: legume groapă // În cazul în care se păstrează legumele? // Viața în sat

Cu gradul de acumulare de agenți de colorare (clorofilă și carotenoid al.) Este legată de stabilitatea botrytis varză. Deci, un fel de iernare, Langendeyskaya mai târziu, sunt bogate in clorofila (mai ales în frunzele exterioare) și o mai bună remanență.

intensitate mare varza diferă respirație și, prin urmare, caracterizate printr-o căldură- semnificativă și apă, care promovează auto-încălzire. Varza este principala cantitatea de umiditate eliberată în timpul depozitării, în comparație cu alte culturi. Acest lucru face condens pe verze, containere, structuri de construcții. Umezeala pe Kochanov este un mediu favorabil pentru dezvoltarea sporilor patogeni.

Varza este relativ rezistent la acțiunea de îngheț. soiuri de varză Amager 611 se află pe gerurile de toamna de top la -50C. Majoritatea soiurilor Număr îngheț primul polar K-206, cel mai - Glory 1305 Amager 611.

O trăsătură specifică a varză este că diferite părți ale capului reacționează diferit la temperaturi negative. Cele mai sensibile la temperaturi negative bud apical. Ea moare la ... 0.8-1.50frunze albe C. interne mor la o temperatură de -2 ... -40C, iar culoarea de acoperire exterioară - la -5 ... - 70S. înghețarea cioturilor capului de țesut dens este de 1,5 ori mai rapid decât porțiunea stratificată. În acest sens, zona interioară a mugurilor apicale mor înainte. Cu expunerea prelungita la temperaturi joase Kochanov formate Manșetă - întunecarea părțile interioare ale capului, dar în afara apare intact. Când se încălzește interiorul capului de varză varză moare și începe să se descompună.

Video: Cum se păstrează legume în apartament și pregătirile pentru iarnă

Verze sunt ușor sensibile la tesatura de stres mecanic. Acest lucru conduce la posibilitatea deteriorării mecanice, în special în timpul recoltării, transportului și de stabilire a depozitului. Când țesutul frunzei deteriorarea învelișului exterior este stimulată prin procesul fizic de evaporare a umidității, care accelerează dispariția produselor precum și asigură accesul la microorganismele fitopatogene țesuturile interne.

Capacitatea de depozitare de varză în multe privințe depinde de condițiile de cultivare. Varza cultivate la doze mai mari de îngrășăminte cu azot, se acumulează cantități mari de nitrați și menținut este grav afectată, necroza rău, focal. avantaje nutriționale, prezentarea și calitatea de capete de varza a redus drastic.

Varza trimis pentru depozitare, trebuie să fie bine dezvoltate, ferm și compact, dar neperezrevshimi. În timpul depozitării, fisurarea se produce kochanov răscoapte. A nu se păstrează varză umedă și degerate. Kocani în concediu timp de 3 -. 5 frunze bine ambalate și ciot de nu mai mult de 3 cm, frunze verzi care acoperă capul, îl protejează împotriva deteriorării mecanice și a infecției, deoarece acestea sunt mai rezistente la agenți patogeni.Moduri de depozitare varză sunt stabilite pentru perioade: de răcire și de bază. Perioada de încărcare varza depozitată sa ventilată în timpul nopților reci (în principal, pe timp de noapte cu 10 - 15 ore, cu o alimentare specifică a aerului de 100 - 120 m3/ M h. Se răcește produsul, reducerea temperaturii de 0,50C pe oră. Cand ajustat pentru temperatura optima de depozitare, debitul de aer este redus la 80 m3/ M h. Varza a fost răcită prin ventilare, forțată sau ventilație activă. monitorizeze în mod regulat produs și temperatura aerului din încăpere.

În perioada principală de depozitare se menține temperatura și umiditatea condiții optime: temperatura - 0 ... -10C și umiditate relativă - 90 la - 95%. Limita inferioară a temperaturii la care nu există o formațiune de manșetă - 10Temperatura C. A de mai jos - 10C cauzează formarea subfreezing manșetă și varză. La temperaturi mai mari de stocare are loc o dezvoltare mai intensă apical mugur, germinare și evaporarea fisurării capete este îmbunătățită de apă și a fluxului de substanță uscată pentru respirație.

O mare importanță are varză de depozitare în menținerea umidității relative depozitare optimă. Kochan, având o mare capacitate de a satura vlagovydelyayuschey vaporilor de apă de stocare a aerului, ceea ce poate provoca aburirea pereții, tavanul și produsul în sine. Umezeala este un mediu bun pentru dezvoltarea de boli fungice. Reducerea comparativ cu umiditatea relativă optimă a (90 - 95%) nu este recomandabil, deoarece crește evaporare, și, prin urmare, scad kochanov masă.

Se constată că compoziția optimă a mediului de gaz în timpul depozitării verzei este următoarea: 4% CO2, 5% O2, și 91% N2. Când sunt depozitate într-un mediu de gaz incetineste dezvoltarea de muguri apicale și laterale este perioadă prelungită de repaus, este împiedicat de cracare de capete. Aplicarea CSG varză de depozitare la rece este un promițător și crește randamentul produselor vandabile. Folosit pentru a stoca metoda varză de a crea un mediu gazos, prin aplicarea unui film de polietilenă: garnituri de polietilenă în recipiente, cape folie de polietilenă atunci când sunt depozitate în stive.

Lichidele mumă varza a fost depozitat la o temperatură de 0 ... 10Cu o perioadă de bază și jumătate - trei săptămâni înainte de transplantare, temperatura a fost ridicată la 3 ... 50C. Umiditatea relativă în timpul depozitării matochnikov este aceeași ca și în depozitarea de varză de alimente.

De varză roșie și Savoy este stocată în același mod ca și varza albă. Varza creață păstrat cel mai bine la o temperatură de 3 ... 10S.

Gulie este bine conservată în frigidere, la o temperatură de 0 ... -10C și o umiditate relativă de aproximativ 95%.

varza de Bruxelles, la 0 ... 20C, umiditate relativă de 90 - de 95% activă și pot fi stocate ventilării 3 - 4 săptămâni. Menținerea calității poate fi extinsă la 50 - 70 de zile, dacă este păstrat la o temperatură de -2 -3 ...0S.

conopidă Temperatura de depozitare și broccoli - 0 ... 10C, umiditate relativă - 90 la - 95%. Conopida persistă timp de până la trei luni, într-o atmosferă controlată la temperatura de 4 -5% CO2 iar 7 - 8% O2.

Varza de alimente depozitate în frigider, kapustohranilischah, în depozitare temporară - țăruși și tranșee.

Cele mai multe soiuri de maturare de varză pentru stiva de stocare de iarnă în grămezi. înălțimea teancului ar trebui să fie de 0,7 m, lățimea maximă - 1,5 metri penetrare. - 20 cm pe 10 cm penetrare latime strungari este redus cu 10 -. 15 cm Lungimea stivei este determinată de posibilitatea de marcaje și de îndepărtare a produselor într-o singură zi. Pentru alimentarea cu aer pentru întreaga lungime a umărului săpat canelură 20 cm diametru și acoperit cu zăbrele sale de lemn. Tub Ventilația pus vertical pe canelura după 2 - 3, m, capătul superior al care trebuie să se extindă deasupra adăpostului 25 - 30 cm Burty adăpostirea strat de paie uscat 20 -. 30 cm, iar stratul sol 30 - 40 cm la bază. Când temperatura scade în cleme 20strat C, a fost din nou măcinată 40 sunt acoperite cu -50 cm la bază și 25 - 30 cm, de-a lungul crestei.

In depozitare staționar varza este prezentat în recipiente (containere, cutii, coșuri) sau în vrac (în pubele, secțiuni sau întreaga zonă de depozitare). Când de stabilire a depozitului de cont pentru caracteristici economice și botanice din soiuri, și viața lor de conservare.

Un mod mai economic de depozitare în vrac este ventilat în mod activ. Utilizați mai multe variante ale acestei metode: capul de varză este plasat în stive mari (2,5 m), lungimea de 4 - 8 m, o lățime de 6 - 8 m și o capacitate de 20 - 40 m kazhdyy- varză stivă continuă stivuite pe întreaga suprafață a înălțimii camerei 2 - 2 5 m. a doua modalitate de a putea plasa produsele păstrarea claselor de calitate, cu nici un prejudiciu la vremea uscată și rece.

Prima metodă este folosită pentru stocarea simultană a mai multor tipuri de alimente și varza regina. Fiecare soi este plasat într-un teanc separat.

În cazul verzei recoltate pe vreme umedă, sau calitatea este scăzută, produsele sunt, de asemenea, plasate în stivă. Stiva este plasat pe canalele de distribuție a aerului pe fiecare parte a unui pasaj central sau pasaj. În cazul încălzirii și deteriorarea produsului, puteți lua măsurile necesare în timp util.

Stivele cu un botci perpendicular pe culoarul principal. Plotnokochannye maturarea și grad sunt stivuite în lățime 4 și înălțimea de 2 -. 2,2 m Pentru clasele slabolezhkih stivui înălțime redusă la 1,5 -. 1,8 m Lățimea pasajului principal - 2 - 2,5 m, distanța dintre stive - 0 5 m.

Navalny modalitate mai bună de a păstra varza care urmează să fie pus în aplicare în perioada de toamnă-iarnă, tot mai târziu în luna februarie.

Pentru depozitare mai lungă, este recomandabil să se utilizeze recipiente și celule cutii. Mai târziu soiuri depuse stau varză (Amager, iernare, Snow White, Gribovsky hibrid 1 etc.) Fără deteriorare menținând în același timp strânse frunze verzi adiacente. Varză în containere plasate în lățimea stivei este de 5 - container 6 sau 8 - 10 cutii, și o înălțime de 3 - 4 al recipientului, sau 7 - 8 cutii. Lungimea grămezi depinde de mărimea camerei.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu